PRODUCTE FINAL: FEM EL CALDO

 Fins ara ens hem adonat de les diferents característiques de l'aigua. Per acabar l'itinerari els proposem fer una activitat on poden observar tot el que hem après prèviament: forma, gust, olor i diferents estats segons la temperatura.

Comencem explicant el conte "Una sopa cooperativa", on una colla d'amics decideixen fer un caldo portant un ingredient cadascú.

Ho voleu provar vosaltres?, els pregunto.  


De seguida tots diuen que sí. I comencem a parlar si a casa fan caldo i què es necessita. Diuen algunes coses, van a buscar olles de la cuineta, porten plats, però no coneixen algunes verdures.

Els poso una llista a la pissarra i cadascú penja el nom al costat del que vol portar.

Després projectem unes imatges a la pissarra i ens fixem en el color, la forma i com són les coses que han de portar dimecres


Aquest matí tots arriben amb els ingredients i estris necessaris i ho posem damunt d'una taula. Un cop hem arribat tots comencem. Primer pregunto: Què hi hem de posar a l'olla? i tots diuen: aigua!!!
Doncs vinga, omplim l'olla i després netegem les verdures, jo les pelo i ells les tallen i les posem a l'olla. Un cop tot preparat ho posem a bullir:

Mentre esmorzem conencem a observar canvis:
-Surt fum i s'evapora
-Fa molta olor a verdures
De tres en tres ens acostem per veure si està fred o calent i vigilant molt notem l'escalfor i l'olorem.
Sortim al pati i quan entrem apaguem el foc. El deixarem refredar fins a la tarda.
A les 3 a la rotllana comentem tot el que hem observat durant el matí i com que volem saber si ha canviat de gust, preparem els nostres gots i ens servim el caldo.
-Té gust de verdures (diuen tots). Ummmm!!
Fins i tot algú ha repetit i per acabar, tallo les verdures petites i els que volen amb una forquilla punxen la patata, la pastanaga, l'api i la xirivia. 
El caldo cooperatiu ens ha quedat boníssim!!!
I per acabar cadascú neteja la seva forquilla. Avui hem après moltes coses i ens ho hem passat genial, ara som uns bons cuiners.

Comentaris