INTENTEM TREURE SEDA DELS CAPOLLS I FEM UN TEATRE

 

Avui farem un altre experiment. després d'observar com està la caixa, agafem un capoll per parella i el posem en una safata. Anem a les taules i en un recipient petit hi posem aigua i el capoll. Passats uns minuts, el treiem, anem estirant i....Què passa?
Doncs que va sortint un  fil cada vegada més i més llarg. És la seda que es pot fer servir  per fer roba. Ara doncs ja sabem la utilitat dels cucs, tot i que per fer-nos un vestit necessitaríem mooolts capolls!!





L'endemà quan arribem al matí, després del bon dia, ens posem davant del recull de totes les fotos del recull del dia a dia dels cucs de seda i un a un anem verbalitzant tot el que recordem que ha passat. Després comptem quants dies han tardat a fer capolls, quant temps han estat dins del capoll...

I ara què podem fer??
Voleu fer una representació del que els passa als ous fins que es converteixen en papallona i tornen a fer ous??
Doncs som-hi!! Per parelles primer ens emboliquem amb unes robes com si fossim els ous. Quan sortim ens posem una màscara de cuc i anem menjant i menjant morera. Després ens emboliquem amb una roba groga per fer el capoll i per acabar, sortim i ens posem unes ales per representar que ja ens hem convertit en papallona. Ens anem movent tal i com hem vist que feien i després ens fem una abraçada. A partir d'aquí tornem a fer ous i anem representant el cicle de dos en dos. Ah!! I no ens oblidem de saludar que els companys ens faran un aplaudiment molt fort!! Som uns artistes.


Comentaris